Élőbolygó vetélkedő 2014

„Kerek életfának szép tizenkét ága, szép tizenkét ágán ötvenkét virága, ötvenkét virágán hét gyöngylevelecske, hét gyöngylevelecskén huszonnégy erecske. „

 

Kedves Ökoiskolák, Örökös Ökoiskolák, Leendő Ökoiskolák!

Kedves Diákok!

 

Játékra hív benneteket a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola, mint örökös Ökoiskola! Keressük a legtalpraesettebb, legfelkészültebb „erdő kapitányait”, akik megmentik hazánk erdőit!

Töltsünk együtt egy délutánt, melynek során, megcsillogtathatjátok a hazai erdőkkel kapcsolatos ismereteiteket, gyakorlati tudásotokat, az erdőmentés alapjait! A legjobb eredményt elérő csapatok a délután végére arany minősítésű „Erdő kapitánnyá” válhatnak!

Iskolánként egy három fős csapat jelentkezését várjuk (lehetőleg egy hatodik, egy hetedik és egy nyolcadik évfolyamos diákot).

A verseny időpontja: 2014. április 16 (szerda) 1330

  Helyszíne: Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola

  4225 Debrecen, Gönczy Pál u. 1-3. (Központi épület)

 

Jelentkezni a www.gonczy.hu weboldalon található Élő Bolygó ökológiai vetélkedő menüponton lehet, február 17-ig. A további teendőket itt, a weboldalon olvashatják a csapatok, illetve a jelentkezők megkapják emailben is. Nevezési díj nincs.

 

Szeretettel várunk minden versenyző diákot a szervezők nevében:

 

Fazekas Sándorné
Ökológia munkaközösség vezetője

Élő Bolygó ökológiai vetélkedő jelentkezési lap

Előzetes feladat:

A benevezett csapatok emailben kapnak egy Debrecen térképet, melyen bejelöltük a védett fákat. Keressenek fel minél többet, ottlétüket fényképpel igazolják. A vetélkedőre készítsenek egy tablót, posztert, (Power point prezentációt ne!), amellyel bemutatnak egy általuk választottat Debrecen védett fái közül. Az előzetes feladat értékelése két szempont alapján történik: minél több fát keressenek fel a bejelöltek közül, illetve a kiválasztott fa bemutatása.

/container -->