„GÖNCZYS PECASULISOK”

A 2016-os év végén az Iskolánk csatlakozott a Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft. által elindított Tiszai Pecasuli programhoz, melynek a célja a sporthorgászat tovább népszerűsítése, mint a szabadidő kulturált eltöltésének egyik legkedveltebb formája az élővizek partján, illetve a környezettudatosságra nevelés, mellyel a vizeink élővilágának megbecsüléséhez és megőrzéséhez kívánnak ezúton utat mutatni a gyerekeknek.

A szakköri formában működő Tiszai Pecasuli ebben a tanévben iskolánkban 11 fővel rajtolt el, melyben lányok és fiúk egyaránt részt vesznek. A színes fényképekkel illusztrált tankönyvek és munkafüzetek segítségével készültek fel a 2017. február 9-én megrendezett Tiszai Pecasuli vetélkedőjére, mely a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás, a budapesti Hungexpo területén volt ebben az évben is. Itt különböző iskolák tanulói mérték össze a tudásukat, szerte az országból.

A Gönczys horgászpalánták fogékonyságát mi sem mutatja jobban, hogy a versenyen I. helyezést értek el, melynek jutalmául a horgászfelszereléseken kívül egy egész napos Tiszatavi horgászattal egybekötött csónaktúrát nyertek.

Az igazi próbát azonban a várva várt horgászatok jelentik! A jó idő beköszöntével az osztályteremből a vízpartra tevődik át a foglalkozások helyszíne, majd a tanév zárásaként egy horgászversenyen fognak részt venni a gyerekek.

A GYŐZTES CSAPAT NÉVSORA:

Berki Bence, Berki Virág Lili, Erdei Emese, Fóris Vivien, Klampeczki Péter, Kovács Máté, Porczió Panna, Szabó László, Szedernyés Emma, Török Adél, Török Zsombor.

Kezdődik a verseny!

Munka közben.

A várakozás …

Itt már tudtuk!

A díjátadás.

Berki László szülő
a Pecasuli szakmai vezetője

/container -->