Adventi mozaik

Az advent iskolai életünk egyik legszebb, ugyanakkor a legtöbb kihívást jelentő időszaka. Miért is? …, mert szeretnénk megmutatni a tehetségünket, szeretnénk felhőtlenül kikapcsolódni, együtt ünnepelni, részei és részesei lenni a településrészünk közösségének, olyan ajándékot adni, amit csak tőlünk a Gönczyben lehet kapni. Ebben a tanévben is mindezek a kívánságok sorra teljesültek: sok-sok közös munkával a gönczys közösség méltó módon fejezte be a 2019. évet. Az adventi mozaikunk pedig az alábbi programokkal vált teljessé:

Hagyományos kézműves délelőttel indítottuk a várakozás hónapját: november 30-án szülők, gyerekek, tanárok közösen készíthették el a családjuk adventi koszorúját.

Az adventi hónap hétfőin az 5. a és b osztályosok valamint a 3. évfolyamosok szép karácsonyváró műsorral lepték meg az iskola közösségét, minden héttel közelebb hozták az ünnep fényét, meggyújtották az iskolai koszorúnkon az ünnep beteljesedését jelző gyertyákat. A 3. évfolyamosok december 8-án a Közösségi Házban a Józsai Adventi Családi Napon is bemutatták a műsorukat, képviselték az iskolánkat, és elvitték a józsai lakosokhoz a jókívánságainkat.

A Mikulás-nap a felső tagozatosok számára a felhőtlen szórakozást, kikapcsolódást jelentette. Miután minden osztály a maga választotta módon köszöntötte a Mikulást, következett a sulibuli. Az alsó tagozatosokhoz december 7-én látogatott el a Mikulás, a puttonyából nemcsak finomságok, hanem megfontolandó jótanácsok is előkerültek.

A Lázár Ervin Program keretében az 5. évfolyamosok a Csokonai Színházban A Padlás című nagysikerű előadást nézték meg. A 6. évfolyamosok az utolsó tanítási napon Budapestre a Fővárosi Nagycirkuszba utaztak, és egy nagyon különleges előadást, a Hófödte álom címűt tekintették meg. A Lázár Ervin Programot Magyarország Kormánya hívta életre a kulturális értékeink, nemzeti identitásunk megőrzése és az általános iskolás gyerekek művelődése céljából.

Az adventi időszak legjobban várt napja az adventi nap a gálával. Az adventi nap délelőttjén vásári forgatag fogadta az iskolába érkezőket, a kézműves termékek mellett nagy sikert arattak a sütemények. A vásárban megfáradt gyerekeket és szülőket teaház és filmvetítés várta. A nap fénypontja azonban az ünnepi gála volt. Szerencsére, évek óta a gála látványos műsorszámait az iskola apraja és nagyja is megismerheti a gyerekelőadás keretében. A sokak számára emlékezetes adventi gálán részünk lehetett a zene, az ének, a tánc szépségében, tanulságos jelenetekben, gyönyörű, szívhez szóló üzenetekben.

/container -->