BŰVÖSVÖLGY MÉDIAÉRTÉS-OKTATÓ KÖZPONT

Február 22-én látogatott el a 7. b osztály az újonnan megnyílt, tesztelési időszakát élő Bűvösvölgy Médiaértés-oktató központba.

De mi is ez a Bűvösvölgy? A Bűvösvölgy médiaértés-oktató központokat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hozta létre, hogy támogassa a gyerekeket a média tudatos és biztonságos használatában. A debreceni házban is átélhetik a látogatók a média varázslatos hatásait, a „völgy”-ben, amely védett, biztonságos környezetet, helyet ad a nyugodt megfontoláshoz, párbeszédhez és játékhoz. Bűvösvölgy célja, hogy a központokba látogató gyerekek játszva, aktív alkotófolyamatok során tanulják meg, hogyan hat rájuk a média. Ebben egyedülálló eszközpark és képzett médiaértés-oktatók segítenek.

Mi is interaktív foglalkozáson ismerkedhettünk meg a híradókészítés, az újságszerkesztés és – készítés, a rádiózás, a filmkészítés rejtelmeivel. Újabb megközelítésben, megdöbbentő példák bemutatásával beszélgettünk médiaoktatókkal az internetes zaklatásról.

Játszottunk, alkottunk, tanultunk, villámgyorsan eltelt a délelőtt. Azzal az ígérettel jöttünk haza, hogy 8.-ban még ellátogatunk egyszer...

Híradózás közben

Filmkészítés

A Híradó stúdiójában

Riporter kerestetik

... és egy újabb kisfilm

http://buvosvolgy.hu/mi_a_buvosvolgy/

/container -->