A Debreceni Méltóság mezeje programjának jubileumi örömdélutánja iskolánkban

10 éve alapítótagként kapcsolódott be intézményünk a Méltóság mezeje programba, melynek célja az egymásra figyelés, gondoskodásra nevelés, az emberi élet méltóságának tisztelete, szemléletmódformálás és a segítő magatartás minél korábbi kialakítása volt.

A rendezvénysorozat az elmúlt évtizedben több százezer emberhez – gyerekekhez, családokhoz és pedagógusokhoz – jutott el.

A sokszínű programkínálatban Iskolánk tanulói számos nagyrendezvényen vettek részt, mint például nárcisz-ültetés, irodalmi pályázat, kincskereső délután, receptverseny, futófesztivál, kézműves foglalkozások, filmklub, főzőverseny. Ez utóbbinak szervezője és otthont adója mindig iskolánk volt. Örömmel jöttek vissza egykori gönczys tanulóink is egy-egy eseményre, megmozdulásra.

Diákjaink osztályfőnöki órákon, fejlesztő beszélgetéseken mélyítették szociális érzékenységüket. Hangsúlyoztuk a program fontos üzenetét: az élet minden perce értékes. Átéltük a közös munkálkodásban született összetartozás érzését. Hisszük, hogy a program közösségi élményeken alapuló minőségbeli változást eredményez a résztvevők személyiségfejlődésében.

A kétszázötven fős záró rendezvény – főzőverseny – az idén június 12-én került megrendezésre.

A bográcsos versenyben iskolánkat az 5. b osztály csapata képviselte. Az egykori diákokkal megerősített csapat nagyon finomat főzött, különdíjban részesült.

A 17 partnerintézmény színpadra lépő csoportjai színes élményműsorral erősítették meg az összetartozás érzését, az elmúlt 10 év közös munkáját. Szép időben, szikrázó napsütésben és vidám hangulatban, egy élőképpel is színesítve búcsúztattuk el a programsorozat emlékezetes pillanatait. Örülünk, hogy részesei lehettünk a szívet-lelket gazdagító programnak.

A programon készült képeket ide kattintva tekinthetik meg.

/container -->