Egy szuper erdei iskola szeptemberben

Erdei iskolában töltött két napot az 5.a osztály

Hideg reggelen érkeztünk a Nagyerdei erdészeti erdei iskolába. Gyönyörködtünk először a táborban, mert modern, hangulatos és szép volt, telis-tele gyönyörű növényekkel. Nagyon sok programban volt részünk: az első napon bejártuk a Borostyán-tanösvényt, sok érdekes információt kaptunk a növényekről. A hallottakról tudáspróbán mértük össze erőnket, csapatokban dolgoztunk. Készítettünk plakátot a természetvédelemről, majd madártani előadás következett. Sok fotót készítettünk az erdő növényeiről. Azért rengeteget játszottunk is az első napon. Rettenetesen jól éreztük magunkat!

A második napon az osztályfőnökünk reggeli csapatépítő tréninget tartott. Majd egy erdész bácsi érkezett hozzánk, aki bemutatta a foglalkozását, az erdő állatait, az általa elejtett állatok koponyáját és szőrméjét, a fegyvereit és érdekes történeteket is mesélt. Ezután néhány fiú osztálytársunk elhatározta, hogy később talán vadászok lesznek belőlük. (Szoknyavadászok…)

Majd ügyességi verseny következett. Teknőből halásztunk, őzre és vaddisznóra vadásztunk (íjjal), gólyalábon jártunk, célba dobtunk kötéllel, és fatalpakon síeltünk kettesével. Közben rengeteget nevettünk. Persze jutott idő ezen a napon is a közös játékra! Az erdei iskola zárásakor megtudtuk az elért helyezésünket és kis ajándékokat is kaptunk.

Emlékezetes két napot töltöttünk el egymással, jó társaságban, szép környezetben, sok izgalmas pillanattal. Csodásan éreztük magunkat, amiről a képre kattintva a kedves olvasó is megbizonyosodhat!

/container -->