Elballagtak a nyolcadikos diákjaink

Az idei tanévben június 17-én 9 órától vett búcsút 23 diák a 8. a-ból és 25 diák a 8. b-ből. Az előbbi osztály osztályfőnöke Csáki Éva tanárnő, az utóbbié Kocsis Ildikó tanárnő.

Ezen a napon mindig díszbe öltözik a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola. Az iskola tanulói most is különösen szép virágfüzérrel díszítették az intézményt. Érdekes színfoltnak lehettünk tanúi, amikor az elköszönő két osztály egy-egy dallal örvendeztette meg a meghívottakat. A 8.a-sok Simonffy Péter Búcsúdalát érezték magukhoz közel állónak, míg a b-sek Ákos Ilyenek voltunk című alkotásával fogalmazták meg mondanivalójukat. A 7. és 8. évfolyam közös műsora Szabó Magda „Emlékezz mindenről, aminek örültél” címet viselte. A meghitt összeállítás és a ballagás szervezője Makai Judit és Benedek Gyöngyi 7. osztályos osztályfőnökök voltak, köszönjük nekik.

Ballagásuk alkalmából a két nyolcadik osztály az alábbi idézetekkel fogalmazta meg üzenetét önmaga illetve a világ számára. A gyerekek ezeket a gondolatokat vitték magukkal a tarisznyájukban is útravalóul.

 

8. a osztály:

„Gombostűre szúrva szépen,
Ezernyi színes pillanat.
Az idő, ha megdermed a képen,
Az öröm talán itt marad”
Ákos

 

8.b osztály:

„Sosem növünk fel igazán,
csak megtanulunk mások előtt viselkedni.”
Bryan White

A ballagáson készült képeket itt nézhetik meg.

 

/container -->