Elindult Debrecen új kulturális Facebook-oldala

Elindult a debreceni önkormányzat kulturális intézményeinek közösségi média-aktivitását összefogó és támogató Facebook-oldal, a DEkulT.

Száz éve annak, hogy a trianoni békediktátum szétszakította a történelmi Magyarországot. Debrecen földrajzi helyzete és kulturális életének gazdagsága azonban lehetővé teszi, hogy intenzíven ápolja a kapcsolatot a hozzánk közeli, határon túli magyar településekkel. Az új oldal célja, hogy egyrészt városunk lakosai körében erősítse a kultúra összetartó erejét, másrészt, hogy még szorosabbra fűzze a szálakat a határokon innen és túli közösségekkel a virtuális térben is, illetve a virtuális térnek köszönhetően. A DekulT egyrészt Debrecenhez kötődő tartalmakat fog közölni, azon célból is, hogy még láthatóbbá tegye a város gazdag kulturális életét, másrészt kulturális közösségi aktivitásokat igyekszik generálni és koordinálni. 

Sajnos az utóbbi napokban a Magyarországon kihirdetett koronavírus-veszélyhelyzet is indokolja az online kulturális aktivitásokat, hiszen az emberek egészségének megőrzése érdekében Debrecen kulturális intézményei határozatlan ideig nem látogathatók.

A kultúra is sokat tehet azért, hogy együtt átvészeljük ezeket a heteket, ezért a DekulT igyekszik hozzájárulni a távoktatáshoz csakúgy, mint a szabadidő eltöltéséhez. Facebook-oldalunk ebben segíti a debrecenieket és a Debrecenhez kötődő sok-sok magyar települést!

A DEkulT Facebook-oldal mindenki számára ide kattintva elérhető.

A DEkulT Facebook-oldalon Debrecennel és a régióval kapcsolatos képeket, videókat, írásokat teszünk közzé, emellett várjuk a város, valamint a határon inneni és túli települések lakosságának aktivitását a témához szorosan kapcsolódó tartalmak megosztásával.

Jelige: Kultúránk – ami összetart.

Kérünk mindenkit, hogy posztjaiban jelölje meg a #DEkulT hashtag-et.

A Facebook-oldal adminisztrátoraival a következő e-mail címen lehet felvenni a kapcsolatot: culturedeb@gmail.com 

Debrecen, 2020. március 19.

forrás: debrecen.hu sajtóközleménye

/container -->