Élményeim a 2017-es Zrínyi Matematikaversenyen

Most először jutottam be a Zrínyi Matematikaverseny országos döntőjébe, amelyet idén Debrecenben rendeztek meg.

Az első napon, a verseny ünnepélyes megnyitója és a Varga Tamás matematikaverseny eredményhirdetése után a Pipin élete című zenés játékot néztük meg, amelyet az Ady Endre Gimnázium diákjai adtak elő.

A második napon a verseny 9-kor kezdődött, viszont ennél sokkal korábban értünk oda, így várakoznunk kellett. A versenyen vegyes feladatok voltak: könnyűek és nehezek. Egy feladatra nem jutott időm, ezt csak a verseny után tudtam megoldani. Miután beadtuk a kódlapokat, közös feladatmegoldáson vettünk részt. Megtudtam, hogy 96 pontot értem el, ezzel magamat az első húszba tippeltem. Este közös program volt: játszottam egy új társasjátékkal, ezen kívül más játékok is voltak, és lehetett kézműveskedni is.

A harmadik napon 10-kor elkezdődött az eredményhirdetés. 20. helyezettől kezdve visszafelé hirdetik ki az eredményeket évfolyamonként több részletben. Igazából amikor a 20.-tól a 16.-ig helyezettek között nem hallottam a nevem, picit megijedtem, hogy nem vagyok benne az első húszban. Utána viszont megnyugodtam, mert 15.-ként kiszólítottak. Jutalomként egy oklevelet és egy Pannon Enciklopédia című könyvet kaptam.

Örülök, hogy itt lehettem, jövőre is szeretnék bejutni az országos döntőbe.

Görömbey Tamás

/container -->