A Föld hete a Gönczyben - 2019. április 26. A szelektív hulladékgyűjtés napja

Már hetekkel ezelőtt elkezdtük a józsiak figyelmét felhívni arra a lehetőségre, hogy ezen a napon megszabadulhatnak a felhalmozott újságpapírtól, kartonpapírtól. Plakátokat tettünk ki Józsa forgalmas helyein, szórólapokat juttattunk el a házak postaládájába. Már negyedik éve veszünk részt az AKSD Kft. által szervezett elektronikai hulladékgyűjtő versenyben. Minden olyan berendezést gyűjtöttünk, amely valaha árammal működött. A nap végére megtelt 3 nagy konténer papírhulladékkal és két konténer elektronikai hulladékkal. Reméljük, ez a mennyiség elég lesz ahhoz, hogy az National Instruments által támogatott verseny dobogójára felkerüljünk és így egy újabb Lego robot dobozzal gyarapodjunk.

Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki ezen a napon gondolt a környezetére, és az elmúlt év során összegyűlt hulladékot hozzánk hozta, és nem a kukába dobta.

A hulladékgyűjtésben az első évfolyamosok még nem vettek részt. Az ő számukra a PMR Kft munkatársai biztosítottak elfoglaltságot.

Az „ökosodó” és okosodó 1. osztályosok

Április utolsó pénteki napján a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára szerettük volna felhívni az 1. osztályosok figyelmét nemcsak a hulladékgyűjtéssel, de a PMR Kft jóvoltából a Rózsavölgy utca 23 szám alatt felállított játékokkal is. A mozgó, interaktív játéklehetőségek szemléletesen mutatták be a gyerekeknek a szelektív hulladékgazdálkodás lehetőségeit, és annak fontosságát, hogy a hulladék csökkentése csak összefogással lehetséges.

A játékóra végén még jutalomban is részesültek a gyerekek.

 

/container -->