A Föld hete a Gönczyben - DÖNK-nap – várostörténeti portya 2019. ápr. 25. Miénk itt a tér…

Április 25-én miénk, gönczyseké volt a belváros. Ezen a napon tartottuk a Föld hete rendezvénysorozathoz kapcsolódva a DÖNK-napot. Ennek keretében 8 óra és 12 óra között a Széchenyi utcától a Kossuth téren át egészen az Emlékkertig birtokba vettük a belvárost. Az osztályok 4-5 fős csoportokat alkotva egy-egy debreceni térképrészlettel, feladatlappal, fényképezővel felszerelkezve városismereti feladatokat oldottak meg. A komplex feladatok sorában volt szövegértési, földrajzi, matematikai, képzőművészeti, történelmi és irodalmi feladvány, amelyet a csapatoknak meghatározott idő alatt kellett teljesíteniük. Az időnkbe az is belefért, hogy közelebbről megismerkedjünk Debrecen egy-egy kulturális, történelmi emlékhelyével a Debreceni Református Kollégium Múzeumával és a Szabó Magda Emlékházzal, és az általuk kínált múzeumpedagógiai foglalkozásokkal.

A programon részt vettek volt gönczys diákok is, akiket mindig nagy-nagy szeretettel várunk vissza. Ők a csoportok kísérésében, az állomáshelyeken történő felügyeletben voltak segítségünkre.

Külön öröm számunkra, hogy a programot az iskola fenntartója, a Debreceni Tankerületi Központ támogatta, így a múzeumpedagógiai foglalkozások és utazás költségét teljes mértékben magára vállalta.

 

/container -->