A Gönczy Tehetségpont Tehetségsegítő Tanácsának 3. Tehetségnapja

A Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola nevelőtestülete sokszor, sokféle szakmai és tudományos rendezvénnyel igyekezett az elmúlt években az iskolában folyó szakmai munkát, az elért eredményeket az iskola falain túl is megmutatni. Három év óta kiemelt partnerünk és segítőnk ebben a munkában a Gönczy Tehetségpont Tehetségsegítő Tanácsa.  A tehetségsegítő tanácsok új szervezeti formák a magyar tehetséggondozás palettáján. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács 2006-ban jött létre. 2011-től a Géniusz Portálon közel száz bejegyzett tehetségsegítő tanácsot találhatunk. Számuk napról – napra gyarapodik. Külön öröm számunkra, hogy Debrecenben másodikként alakult meg a Gönczy Tehetségpont Tehetségsegítő Tanácsa.

Az iskola mindennapi tehetséggondozó munkája mellett a Tehetségnapot az egész napos iskola tananyagfejlesztő tevékenysége jegyében szerveztük, amellyel igyekszünk másoknak is segíteni.

A Tehetségnapot megelőzően, csütörtökön délután Műhelykonferencia keretében mutattuk be a fejlesztett modulok egy részét, az új oktatási-nevelési módszereket négy bemutató foglalkozáson.

"Az egész napos iskolai tanulásszervezési forma támogatására öt nevelésioktatási program készül az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet vezetésével. E programok a kerettantervek által le nem kötött időkeretre nyújtanak pedagógiai és szakmai támogatást az intézmények számára.

 A Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola a természettudományos nevelés és a gyakorlati életre nevelés terén vesz részt a programok fejlesztésében, kipróbálásában, melyben a Tehetségpont 12 pedagógusa dolgozik. Rendezvényünkkel szeretnénk segíteni a megye intézményeit, hogy már a jövő tanév előkészítésében tervezni tudjanak a készülő egész napos iskolai programokkal.

A Tehetségsegítő Tanácsok Országos Kollégiuma 2013 szeptemberében felhívással fordult az országban működő Tehetségsegítő Tanácsok felé, hogy pályázzanak Mentor Tehetségsegítő Tanácsi cím elnyerésére, hogy eddigi magas színvonalú munkájuk elismeréseként, saját jó gyakorlataik felhasználásával segítsék régiójukban a tehetségsegítő hálózat kiépítését, a tehetségsegítő programokhoz való hozzáférést Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok létrehozásával. Az országban öt Tehetségsegítő Tanács – közte a Gönczy – kapott ilyen címet. 

A Gönczy Tehetségpont és Tehetségsegítő Tanácsa a hálózati együttműködések keretében minél szélesebb körben törekszik a szakmai együttműködésre, a kölcsönös tudásmegosztásra."

A tehetségnap programja:  1 2

Képek:

További képek itt

 

Tehetségnap a Dehíren.

Debrecen - „Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad” címmel tehetségnapot rendeztek a Józsai Közösségi Házban. - alcímmel jelent meg hír iskolánkról a Dehír.hu oldalon.

/container -->