Gönczys küldetések a pénz világában

„Küldetések a pénz világában”
Gönczys jó gyakorlatok a
2017. április 21-én, Budapesten tartott tankönyvbemutatón


Széleskörű szakmai összefogás eredményeként a Pénziránytű Alapítvány gondozásában elkészült a 7-8. évfolyamos általános iskolások számára kifejlesztett „Küldetések a pénz világában” pénzügyi ismeretterjesztő tankönyv és munkafüzet, amely a pénzügyi-gazdasági ismeretek általános iskolai oktatásában kíván segítséget nyújtani. A taneszköz létrejöttének és a rendezvénynek Áder János köztársasági elnök úr volt a fővédnöke.

Burger Angéla Erzsébet vezetőként és pedagógusként a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola 7. osztályos diákjaival részt vett az új taneszközök kipróbálásában, a tankönyvírók felé történő folyamatos reflexiókkal segítve a fejlesztő munkát. Április elején a tankönyvírók egyike meglátogatott egy pénzügyi gazdasági ismeretek tanítási órát a Gönczyben, melyről felvétel is készült. Az új tankönyvről szóló bemutató film elérhető az alábbi linken.

A hivatalos engedélyezést elnyert tankönyv a sajtó képviselőinek részvételével könyvbemutatón került megismertetésre a szakmai közönséggel. A taneszközök a debreceni Alföldi Nyomda ZRT-ben készülnek el.

„Rendkívüli módon megtisztelő volt számomra, hogy a Köztársasági elnök úr, az EMMI és az NGM államtitkár urai, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, és a bankszektor számos vezetője és szakmai közönsége, a Pénziránytű Alapítvány képviselői előtt beszélhettem iskolánk pénzügyi tudatosságra nevelésének eddigi előzményeiről, az új taneszközökről, a kipróbálás tapasztalatairól.

Nagyon jóleső érzés volt, hogy a jelenlévők elismeréssel nyilatkoztak az elhangzottakról, intézményünk pénzügyi-, gazdasági-, gyakorlati életre neveléséről. Örömmel vittem hírét Debrecennek, a Debreceni Tankerületi Központnak.” – nyilatkozta Intézményvezető asszony

A tankönyvbemutatón készült képek az itt elérhetőek.

A jövőre nézve nagyon fontos, hogy 2017. február 9-én ötoldalú megállapodás született a pénzügyi ismeretek iskolai oktatásának szélesítésére.

Jó érzés tudni és megélni, hogy a Gönczyben két évtizedes hagyománya és gyakorlata van egy olyan – eddig alternatívnak, és önkéntesen tanított - tantárgynak, amely napjainkban kap nagy hangsúlyt, és kerül kiszélesítésre az oktatási rendszerben.

Debrecen, 2017. április 25.

Burger Angéla Erzsébet
Intézményvezető

/container -->