Iskolánk Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült

Minisztériumi Dicsérő Oklevélben részesült a Gönczy Pál Általános Iskola

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által adományozott kitüntetést Halász János parlamenti államtitkár adta át iskolánk ünneplő közösségének 2010. december 21-én, az adventi gálaműsor keretében. A megtisztelő elismerésre Somogyi Béla Debrecen város alpolgármestere és Balázs Ákos, Józsa városrész önkormányzati képviselője tett előterjesztést. Képek a Miniszteri Dicsérő Oklevél átadásáról.

Az 1860-ban alapított iskolánk 2010-ben ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját. A kiemelkedően és tartósan magas színvonalon végzett nevelő-oktató munka, és az elért eredmények alapozták meg kitüntetését.

Sikereink az összehangolt csapatmunkában rejlenek: az alkotó, támogató vezetés, az innovatív, lelkes pedagógusok, a gondos gazda módjára tevékenykedő technikai dolgozók, az együtt gondolkodó, támogató szülői háttér, a nyitott, befogadó diákok közösen alakítják az intézmény arculatát a fenntartó Önkormányzat támogató segítsége mellett. A „Gönczy” értékeivel, elért eredményeivel, és a jövőben megvalósuló terveivel méltó színfoltja Debrecen város nagy múltú oktatási rendszerének.

Somogyi Béla Debrecen város alpolgármestere: Az itt folyó munkával ez az iskola bizonyította, hogy élen járnak a tehetséggondozásban. A tehetségpontok azok a kiemelkedő intézmények, amiket példaként lehet állítani más iskolák elé, hiszen az ott folyó munka során már bizonyították, hogy a tehetségeket megtalálják és gondozzák.

Halász János a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára: Az oktatást több szinten kell erősíteni. A tehetséggondozást támogatni kell. Ezért fontos hogy az ország sok pontján, ahol erre szükség van, legyenek ilyen tehetséggondozó központok. Megyénk, városunk olyan hely, ami az elmúlt évszázadokban nagyon sok tehetséget adott a nemzetnek, ezért úgy gondoljuk, erősíteni kell ezeket a lehetőségeket, intézményeket. Megérdemli ez az iskola az elismerést, és az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az itteni munkának eredménye volt és minden bizonnyal jövőben is lesz. Ezért nagy örömmel jöttem ma, és nagy tisztelettel adom át igazgatónőnek a debreceni Gönczy Pál Általános Iskola fennállásának 150. évfordulója alkalmából a Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetést, melyet Dr. Réthelyi Miklós miniszter úr adományozott a Gönczy Pál Általános Iskolának.

 

/container -->