Kicsengettek a Gönczyben!

Tanévzárás után a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolában.

Jókora záporral megfűszerezve, örömfelkiáltás és taps kísérte a szünidő kezdetét a Gönczy Pál Általános Iskolában június 19-án délután, amikor is a jól végzett munka örömével tettek pontot a tanév végére.

Nagyon tartalmas, sok kihívást, és sok eredményt hozó különleges tanév van a hátunk mögött, sok-sok eseménnyel, rendezvénnyel, és tanulmányi sikerekkel – hangzott az ünnepségen. A kiváló minősítéssel akkreditált Gönczy Tehetségpont ez évi eredményei és mutatói felül múlták az előző tanév eredményeit. Négyszázhuszonhat kisdiákunk révén sok józsai család életéből vállalunk részt. A tanulók, pedagógusok, szülők közös munkájából egy olyan sokszínű, és eredményekben gazdag tanév kerekedett, melyről szeretnénk egy kis ízelítőt adni Önöknek.

Burger Angéla Erzsébet
Intézményvezető

Beszédes számok

A gönczys diákok iskolai magatartás és szorgalom átlaga egyaránt 4,5 lett. Az iskolai tanulmányi átlag 4,4.

A kitűnő tanulók kiválóságával büszkélkedhet 119 diákunk, tanulóink több, mint egynegyede. 876 tantárgyi dicséret született, ahol nem „csupán” ötös, hanem kitűnő minősítés került a bizonyítványba.

Az ötven nyolcadikos diákunk mindegyike érettségit adó középiskolában tanul tovább. 70%-uk bejutott az első helyen megjelölt középiskolába.

A tanév során a jó munka elismeréseként 802 ösztönző szaktanári, osztályfőnöki, intézményvezetői dicséretet adtunk.

Az Országos kompetenciamérés eredményei

Mindkét mért évfolyam (6.,8.) az országos átlag fölött teljesített mind matematikából, mind szövegértésből, mint már sok év óta.

Versenyeredmények

Az előző évekhez hasonlóan kiemelkedően sok diák versenyzett sikerrel városi, megyei, országos versenyeken.

Nemzetközi versenyen 10, országos 51, megyei 62, városi versenyen 17 versenyszámban szereztetek 1- 10. helyezést. Ebből éppen 44 volt a dobogó legfelső foka.

A teljes lista ide kattintva megtekinthető.

Akikre különösen büszkék vagyunk

Az év tanulója díjat Kulcsár Áron 3. a és Görömbey Tamás 5. a osztályos tanuló nyerte el kiemelkedő tanulmányi és versenyeredményeiért. Kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkájáért Gönczy-plakettet kapott Dobi Ábel 5. a  osztályos tanuló. Jó tanuló, jó sportoló díjat nyert kitűnő tanulmányi eredményével és nemzetközi bajnokságokon szerzett dobogós helyezéseivel Kiss Boglárka 4. b és Juhász Zita Lili 6. b osztályos tanuló.

A Szülői szervezet által adományozott Józsai Gyermekekért emlékplakettet Mikó Klára tanítónő nyerte el.

Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése kimagasló pedagógiai és intézményvezető-helyettesi munkájának, a köznevelés területén végzett kiemelkedően innovatív rendszerfejlesztő, értékteremtő tevékenységének elismeréseként „Debrecen Város Közoktatásáért” kitüntető címet adományozta Fodorné Magyar Ágnes intézményvezető-helyettes asszonynak.

Évnyitó és évzáró között

14. éve jelenik meg a Gönczy Irka évértékelő kiadványunk, melyet az iskola honlapján is olvashatnak.

Szinte számolatlanul sok programot szerveztünk, pályázatokban vettünk részt. Így újult meg és jött létre a Főnix kert a Rózsavölgy u. 23. sz. alatt.

Hálózati együttműködések 

A tanév során, számos fórumon volt lehetőségünk bemutatni az iskolában folyó tehetséggondozó tevékenységet, saját fejlesztésű jó gyakorlatainkat az Oktatási Hivatal bázisintézményeként, az Országos iskolakert Hálózat mentoraként.

Nyári programok

Július első hetében 148 alsó tagozatos gyerek vesz részt Erzsébet táborban. Július közepén Tihanyban táboroznak a felső tagozatosok. Az iskolakert egész nyáron várja a szorgos kezeket szerdánként.

A jövő útja

A következő tanévben két harminckét fős első osztállyal bővül a gönczys diákok köre.

Köszönjük a fenntartó Debreceni Tankerületi Központ, a szülők, a Gönczy tehetségpont tehetségsegítő Tanácsának, a Munkaiskola Alapítványnak a támogatását. Köszönjük minden szervezetnek és magánszemélynek, akik diákjaink nevelésében velünk közösséget vállaltak.

Köszönjük mindenkinek a segítségét, aki az oktatás feltételeinek javításához, az iskola tehetséggondozó, felzárkóztató, esélyteremtő munkájához hozzájárult.

 Szép nyarat, sok közös együttlétet kíván minden családnak a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola közössége!

/container -->