Kréta belépési problémák esetén teendők

Tisztelt Szülők!

Amennyiben a kréta rendszerbe nem tudnak belépni, kérem először az alábbit próbálják meg, és csak akkor küldjenek e-mailt, ha nem sikerül ezzel a módszerrel bejutni a rendszerbe:

Fontos, hogy a szülők ne a gyermek belépését használják (gyermek OM azonosítója), hanem a szülőknek szóló gondviselőit. Ezzel lehet az e-ügyintézést és a Lázár Ervin Programot is kezelni. A gyermek erre nem jogosult, ezért neki ezek nem jelennek meg.

A belépési probléma elhárításához a mobilapp nem megfelelő. Számítógép szükséges, vagy ha mobiltelefont használja, akkor a telefon böngészőjét kell megnyitni, nem a Kréta appot. De mivel a mobil kijelzője kicsi, ezért ha van a családban számítógép, mindenképpen érdemes azon dolgozni.


A belépési adatok a krétától automatikusan is "megszerezhetőek", a belépési oldalon található elfelejtett jelszó funkció segítségével. Itt csak a belépési azonosítót és a rendszerben rögzített e-mail címet szükséges megadni. A belépési azonosító a gyermek oktatási azonosítója (diákigazolványon megtalálható), egybeírtan megtoldva a G01 vagy G02 karakterekkel. Pl. 777777777G01 az, hogy melyik az apáé és melyik az anyáé az csak a véletlen műve, de ha a rendszer nem fogadja el, akkor meg kell próbálni a másikat. Adategyezés esetén e-mailben fog érkezni egy pár napig működő link, ahol meg lehet adni az új belépési jelszót.

Bővebb leírás a weblapunkon kréta belépés alatt, vagy ide kattintva.

A diákok a belépési problémáikat az osztályfőnököknek jelezzék! Nektek a jelszavatok, amennyiben (nem változtattátok meg) a születési dátumotokból áll. Pl. 2020-03-19

A gyerekeket is arra kérjük, hogy szóljanak a szüleiknek, ha az ő oktatási azonosítójukkal akarnak krétázni. Nagyon fontos, hogy mindenki a saját azonosítójával lépjen be. Diákok diákoknak szóló információt kapnak, míg a szülők a szülőknek szólakat, valamint ők csak úgy tudnak majd ügyet intézni a gyermekükkel kapcsolatban. Amennyiben mobil appal kezelik a krétát, akkor is lépjen ki a szülő, és kérjük lépjen be ismét, az ő saját azonosítójával.

/container -->