Megemlékezés Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

„A harcot, amelyet őseink vivtak,
békévé oldja az emlékezés
s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés.”

József Attila: Dunánál

 

2020. június 4-én az iskolánkban is megemlékeztünk a NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁRÓL. Az emléknap arról szól, hogy nemzeti sorstragédiánk, fájdalmunk után a jövőbe tekintve békében és békességben, elfogadásban és megértésben, alkotó együttműködésben építhessünk egy közös jövőt. Ennek jegyében közös megemlékezésre hívtuk az iskola tanulóit, tanárait, dolgozóit és a szülőket. A megemlékezésen hagyományainkhoz híven Gárdonyi Sándor tanár úr sokoldalú, szakértő és érzékenyítő előadását hallgattuk meg közösen, majd #school felületén 2 interaktív feladat megoldását vártuk a diákjainktól. A két feladat és a megemlékezés a Határtalanul! témanap részeként is fontos szerepet kapott.

Érdekességek a tegnapi élő, online közvetítésről:

A weblapunk cikke 619 megtekintést ért el. Az átlagnézettségünk 215 volt. Ha figyelembe vesszük, hogy a közvetítést gyakran családdal együtt nézték meg a diákjaink, akkor elmondhatjuk, hogy rekordot döntött az érdeklődés a NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS napján az honlapunk iránt.

Az előadás felvételét az érdeklődők a fenti pillanatképre kattintva tekinthetik meg.

Köszönet Gárdonyi Sándor tanár úrnak a rendkívül érdekes előadásért és Kiss Zsolt tanár úrnak az informatikai, technikai háttér biztosításáért!

A logo forrása: https://trianon100.hu/

/container -->