Népszerűsítettük a pénzügyi tudatosság fontosságát

 

Az Ózon Network Televízió meghívására Burger Angéla Erzsébet intézményvezető asszony és Tölli Tilda 8. a osztályos tanuló 2017.szeptember 11-én Budapesten részt vett az Egyenlítő című műsorban.

Merényi Zsuzsannával, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatójával közösen arról beszélgettünk,milyen fontos, hogy a mai kor embere minél korábbi életszakaszában ismerkedjen az alapvető pénzügyi, gazdasági folyamatokkal. Iskolánk egy éve dolgozik együtt az alapítvánnyal a tananyagfejlesztő munkában, kipróbálóként. Az általános iskolákban idén szeptembertől használható „Küldetések a pénz világában” 7-8. osztályosoknak szóló tankönyv és munkafüzet előző évi első kézből való tanításának tapasztalatait osztottuk meg a nézőkkel, bíztatva az ország többi iskoláját is a bekapcsolódásra.

A műsor a képre kattintva tekinthető meg:

Szeptember 20-án a Debreceni Egyetem Jogi Kara adott otthont az „Együttesen a pénzügyi tudatosságért” című előadásnak és sajtótájékoztatónak, melyet a Magyar Nemzeti Bank Fogyasztóvédelmi Központ igazgatója, a Pénzügyi Békéltető Testület elnöke, a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat vezetője tartott, Debrecen város alpolgármestere jelenlétében. Megtisztelő volt, hogy fontosnak tartották intézményünk jelenlétét a rendezvényen. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testületének vezetősége személyes látogatást tett iskolánkban.

https://www.dehir.hu/debrecen/nem-szegyen-segitseget-kerni-a-penzugyekhe...

 

 

/container -->