A Nyírség szívében

2017 október 9-11. között a 4. a osztály elhagyta iskolánk falait és egy kicsit beköltözött a természetbe, a Harangodi Erdészeti Erdei Iskolába. A gyönyörű környezetben tartalmasan teltek a napjaink. Norbi bácsi vezetésével éjjel-nappal jártuk az erdei ösvényeket, érdekes előadásokat hallgattunk, élvezetes bemutatókon vettünk részt.

 

Élményeit Halasi-Kovács Anna az osztály tanulója így fogalmazta meg:

„Az első nap csodálatos történelemórában volt részünk a szabadban. A GULAG és a GUPVI mozaikszavak eredetével, jelentésével foglalkoztunk, a közelben lévő, erről szóló állandó kiállítást is megnéztük. A történelmi ismeretek mellett körbejártuk az erdei iskola területét, és egy kisebb túrával a környéket is felfedeztük.

Másnap főleg túráztunk, délelőtt egy 10 km-es, este a sötétben egy rövidebb barangolás volt a terítéken. De mit kezdtünk volna az érdekes solymász-bemutató nélkül? Az ifjú sas mindegyikünket felvillanyozott, sok érdekességet is megtudtunk ezekről a csodálatos ragadozó madarakról.

Harmadnap a sok ismerettel kecsegtető vadászkutya-bemutató keretében sétáltatni is lehetett a helyszínre hozott négylábúakat. Az előre megkelesztett tésztából cipót formáztunk, amit a hamuban, a kemencében sütöttünk meg. Délután a 3D-s állatokra történő íjászat tette izgalmasabbá a búcsú pillanatait.

Köszönünk mindent a Harangodi Erdészeti Erdei Iskolának!” 

/container -->