Okosan gazdálkodhatnak a gönczys diákok

Éppen húsz éve annak, hogy a Gönczy Pál Általános Iskola közössége új utakat keresett a további fejlődésben, a felsőjózsai gyerekek sokoldalú személyiségfejlesztésében. Ekkor indult el többek között a mai Rózsavölgyi Gyermekkert Ökológiai Oktatóközpont alapjainak a lerakása. A diákok vállalkozóvá nevelésével egy időben új, alternatív tantárgy került bevezetésre Gazdálkodási alapismeretek néven, mellyel a mindenkori hetedik évfolyamos diákok gazdagodnak. Ezt a tudást ma már a Nemzeti Köznevelési törvény is szorgalmazza.

Iskolánk benevezett, és pályázatot nyújtott be a Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Programjára, és nagy örömünkre szolgál, hogy nyertünk is.

 

A program keretében a Citi Alapítvány 720.000 forint értékű pénzügyi-gazdasági oktatási csomagot adományozott a Gönczy Pál Általános Iskola számára annak érdekében, hogy a diákok még nagyobb jártasságot szerezzenek a gazdálkodói-vállalkozói ismeretek és kultúra területén. A tanulók ismerjék fel saját felelősségüket az értékteremtő munka, a javakkal való ésszerű gazdálkodás, a pénz világában, és a fogyasztás területén. A program tovább erősíti az iskola eddigi célkitűzéseit: a tudatos fogyasztó, a magyar termékeket előnyben részesítő gondolkodásmód erősítését.


                            Agárdiné Burger Angéla
                                       Igazgató

 

 

/container -->