Tanévzárás után a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolában

Örömfelkiáltás és taps kísérte a szünidő kezdetét a Gönczy Pál Általános Iskolában június 20-án délután. Kedves diákhumorral, a jól végzett munka örömével tettek pontot a tanév végére.

Nagyon tartalmas, sok kihívást, és sok eredményt hozó különleges tanév van a hátunk mögött, sok-sok eseménnyel, rendezvénnyel és tanulmányi sikerekkel –hangzott az ünnepségen. A kiváló minősítéssel akkreditált Gönczy Tehetségpont ez évi eredményei és mutatói felülmúlták az előző tanév eredményeit. Négyszázhuszonhat kisdiákunk révén sok józsai család életéből vállalunk részt. A tanulók, pedagógusok, szülők közös munkájából egy olyan sokszínű és eredményekben gazdag tanév kerekedett, melyről szeretnénk egy kis ízelítőt adni Önöknek.

Beszédes számok

A gönczys diákok iskolai magatartás átlaga 4,5, szorgalom átlaga 4,5 lett. Az iskolai tanulmányi átlag 4,4.

A kitűnő tanulók kiválóságával büszkélkedhet 109 diákunk, tanulóink egynegyede.

A negyvenhét nyolcadikos közül 42-en érettségit adó középiskolában tanulnak tovább: tizenheten nyertek felvételt öt évfolyamos képzésre két tanítási nyelvű, vagy nyelvi előkészítő osztályban.

70%-uk bejutott az első helyen megjelölt középiskolába.

Az Országos kompetenciamérés eredményei

Mindkét mért évfolyam (6.,8.) az országos átlag fölött teljesített mind matematikából, mind szövegértésből.

Versenyeredmények

Az előző évekhez képest is kiemelkedően sok diák versenyzett sikerrel városi, megyei, országos versenyeken.

Nemzetközi versenyen 14, országos 69, megyei 60, városi versenyen 20 versenyszámban szereztek 1- 10. helyezést. Ebből éppen 47 volt a dobogó legfelső foka.

Helyszűke miatt a teljes lista ide kattintva megtekinthető.

Akikre különösen büszkék vagyunk

Az év tanulója díjat Görömbey Tamás 4.a, és Szabados Gergő 8.b. osztályos tanuló nyerte el kiemelkedő tanulmányi és versenyeredményeiért. Kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkájáért Gönczy-plakettet kapott Horváth András Sámuel 8.a és Nagy Mihály 8.b osztályos tanuló. Jó tanuló, jó sportoló díjat nyert kitűnő tanulmányi eredményével és nemzetközi bajnokságokon szerzett dobogós helyezéseivel Juhász Zita Lili 5.b és Berki Virág Lili 8.b osztályos tanuló.

A Szülői szervezet által adományozott Józsai Gyermekekért emlékplakettet Kondor Krisztina tanítónő nyerte el.

Az Emberi Erőforrás Miniszter által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmet és Kitüntető Oklevelet vehette át nyugdíjba vonulása alkalmából Tallódiné Gábor Mária és Kovácsné Matolcsy Ilona tanárnő.

Hálózati együttműködések

A tanév során, számos fórumon volt lehetőségünk bemutatni az iskolában folyó tehetséggondozó tevékenységet, saját fejlesztésű jó gyakorlatainkat. Rendszeresen tartott nyílt napjainkon, bemutató óráinkon 26 intézményből 66 pedagógus vett részt.

Nyári programok

A tanítási időszak június 15-én véget ért. Azt hinnénk, hogy elcsendesül, kiürül az iskola. A valóság azonban az, hogy még a kaput sem érkeztünk bezárni. Június 19-én a városi KINCSEINK tehetséggondozó program táborozóinak természettudományos témanapja volt a Rózsavölgyi Gyermekkertben. 25-től indián törzsek foglalták el udvarunkat. A 125 kis indián különböző indián törzsek képviseletében vett részt a KikiWaka táborban. Július 2-tól a Zöld Főnix jegyében 82 környezetvédő diák tevékenykedett felelősen életterünkért. Egész nyáron minden csütörtök reggel 10-20 tanuló szorgoskodik, hogy az iskolakerti növények szépen fejlődjenek, s betakarítsa a megtermett zöldséget, gyümölcsöt.

A diákokon kívül a felnőttek sem pihennek. Az EFOP-4.1-3-17 projekt megvalósításával azon dolgoznak, hogy szeptemberre megújult közösségi tér fogadja az iskolába érkezőket.

A jövő útja

A következő tanévben két huszonkilenc fős első osztállyal bővül a gönczys diákok köre.

Köszönjük a fenntartó Debreceni Tankerületi Központ, a szülők, a Munkaiskola Alapítvány támogatását. Köszönjük minden szervezetnek és magánszemélynek, akik diákjaink nevelésében velünk közösséget vállaltak.

Köszönjük mindenkinek a segítségét, aki az oktatás feltételeinek javításához, az iskola tehetséggondozó, felzárkóztató, esélyteremtő munkájához hozzájárult.

Szép nyarat, sok közös együttlétet kíván minden családnak a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola közössége.

/container -->