Tehetségnap a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolában

TEHETSÉGNAP – MŰHELYKONFERENCIA

2015. április 23. 

A Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola Gönczy Tehetségpontja és Tehetségsegítő Tanácsa immár negyedik alkalommal rendezi meg tehetségnapját.

A Tehetségnap része annak a programsorozatnak, mely az országosan szervezett Tehetséghónapja rendezvénysorozathoz kapcsolódik.

Bartók Béla születésnapján kezdődő programsorozat március 25-től április 25-ig kínál változatos programokat országszerte az ezt vállaló Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok vonzáskörzetében élő tehetséges fiataloknak, családjuknak és tágabb környezetüknek.

 

A GÖNCZY Tehetségpontban az idén a következő programok valósultak meg:

1. „Tehetséges a gyermekem.” Szülői klub.

A klubban pszichológus, tehetségfejlesztő szakemberek tartottak előadást – Sarka Ferenc, Kormos Dénes, Mező Ferenc és Agárdiné Burger Angéla.

 

2. „Nyitva van az aranykapu” Tehetségműhelyek bemutatkozása

Az iskola komplex tehetséggondozó programjainak nyílt napjai szülőknek, pedagógusoknak.

Bemutatkozott az „Ismerd meg az öt elem titkát”, a „Láthatatlan világ”, a „Kis matematikus” és Fazekas kör.

 

3. „Szórd szét kincseid…” Tehetségnap és műhelykonferencia 2015. április 23. A Tehetséghónap záró rendezvénye a szakmai előadások mellett teret ad tehetséges tanulóink bemutatkozásának is:

-      tanulmányi munkák terén: projektbemutatók,

-      művészet terén: zene, tánc, képzőművészet

 

A Tehetségnap programjai az egész napos iskola tehetséggondozási lehetőségeit járják körül. A téma aktualitását az adja, hogy hamarosan zárul az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 „XXI. századi közoktatás II. szakasz, „nevelés-oktatás fejlesztése alprojekt – az „Iskolák kutató, fejlesztő tevékenysége nevelés-oktatási programok fejlesztésében”) projektje, melyben az elmúlt tanévben a debreceni Gönczy fejlesztő iskolaként, az idei tanévben az új oktatási tartalmak disszeminációjával és mentorálásával az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Bázisiskolájaként vett részt.

Két területen fejlesztettek és próbáltak ki új nevelési-oktatási programokat a Gönczys pedagógusok: természettudományos nevelés, gyakorlati életre nevelés.

Az OFI honlapján hamarosan elérhetőek lesznek a kidolgozott programok, melyből az ország valamennyi általános iskolája választhat és beillesztheti saját nevelési-oktatási programjába.

A műhelymunka során az érdeklődő szakmai közönség első kézből kaphat információt az OFI projektvezetőitől. A Gönczys pedagógusok által tartott bemutató foglalkozásokon a gyakorlatban lehet ismerkedni az alkalmazott új módszerekkel és tartalmakkal.

 

A DTV beszámolója itt található.

 

/container -->