Tehetségnap a Víz világnapján a Gönczyben

Örökös ökoiskolaként fontosnak tartjuk, hogy a környezetvédelmi jeles napokról megfelelő módon megemlékezzünk. Ezeken a napokon igyekszünk olyan tevékenységeket szervezni a tanulóinknak, ahol játszva tanulhatnak, szerezhetnek új ismereteket a környezettudatossággal kapcsolatosan. Ebben az évben a „Védd természetesen!” jelmondat jegyében telt a napunk.

Március 21-én délután Ecsedi Zsolt, az Ökováros Alapítvány képviselője tartott előadást „Beszélgető fák” címmel.

 

Március 22-én a IV. Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferenciára készült természettudományos témájú előadásokat hallgatták meg tanulóink az aulában. Így Székely Eszter Szicília, Eszenyi Péter a WWF bemutatása, Dobi Fanni a Lovak, Juhász Anita a Fényszennyezés, Nagy Mihály Kedvenc kémiai kísérleteim című előadásai hangzottak el. Dobi Ákos a Diákkonferencia országos döntőjén ezüst minősítést kapott a Hangos film története című előadásával. Iskolánk diákközössége is meghallgatta előadását.

Ezután a tehetségterületek szerinti foglalkozásokon vettek részt tanulóink, amelyek témája a vízzel, a víz védelmével kapcsolatos volt. Volt anyanyelvi, angol illetve német nyelvű, matematikai, képzőművészeti, drámapedagógiai, testnevelési, programozási, természettudományi kísérletek foglalkozás. Sőt a világ legnagyobb tanítási órája: „Minden tányér egy történetet mesél” című program is megvalósult. Tanulóink jókedvűen, lelkesen végezték feladataikat.

Az alsó tagozatos tanulók számára is változatos programokat szerveztünk. Plakátot rajzoltak Védd természetesen!, Vizeink védelme, Életünk a víz témában. Majd a DKV Együtt utazni jó programján vettek részt. A másodikosok az Agóra Tudományos Élményközpontban „vizes foglalkozások” résztvevői voltak. A harmadikosok és negyedikesek bekapcsolódtak a felső tagozat programjaiba.

Az eseményen készült további fényképek itt elérhetőek

/container -->