Tehetséggondozás intézményi modellje

A 30-40-60 órás programok nem csak a gönczys diákok tehetséggondozását segítik, de jó gyakorlatként bármely hasonló intézménytípus diákjai és pedagógusai számára adaptálhatóak.

Saját fejlesztésű komplex tehetséggondozó programjaink rendszere:

3-4. évfolyam: „Ismerd meg az öt elem titkát!” komplex tehetséggondozó program (60 óra), mely a természettudományok iránti motivációs bázis építésére hivatott

5-6. évfolyam: A természettudományos nevelés tematikus programja a Föld anya meséi (60 óra), melynek során alkotó tevékenységet végeznek a gyerekek, modellezve a minket körülvevő világot. Gyakorlat orientált természettudományos programunk a Kert-Ész (30 óra), Kert-Ép (30 óra) egymást kiegészítő programok, ahol kertészkednek, és kertépítő tevékenységet végeznek a tanulóink az iskolakertben. Az ENI keretében.

6. évfolyam: „Gazdálkodás falun” program (40 óra), mely a tehetségdiagnosztika részeként kerül alkalmazásra, témájában komplexen fogja össze az ökológiai ismereteket, a hagyományos gazdálkodást és a határon túli magyarság ismeretét, néprajzát.

7-8. évfolyam: „A láthatatlan világ” program (30 óra) elmélyülést kínál a legtehetségesebb tanulóknak a kísérleti fizika, kémia, biológia világában.

A programokhoz tehetségdiagnosztikai, követési, tehetség tanácsadási rendszer tartozik, melyet a Gönczy tehetségpont gondoz. Programjaink szülő-diák-pedagógus együttműködésben valósulnak meg, minőségbiztosítási rendszerünk garantálja folyamatos értékelésüket, megújulásukat. 

/container -->